EN
Schedule: Mon-Fri 9 am-6 pm

14 березня у Тернополі на Театральному майдані відбудеться інформаційна акція "Врятуємо Карпати від забудови малими ГЕС!" Під час зустрічі активісти громадської кампанії проти будівництва міні-ГЕС у Карпатах інформуватимуть тернополян про те, що чекає карпатську природу в разі спорудження запланованої мережі гідроелектростанцій, як це відіб’ється на туристичній привабливості Карпат, і який стосунок має до мешканців Тернопілля.
Акція триватиме з 12.00 до 15.00. Гості акції зможуть оглянути необхідне для рафтингу гірськими ріками спорядження - каяки, байдарки, весла, рятувальні жилети, шоломи, - випробувати його, сфотографуватись, і власноруч переконатись, чи можна сплавлятися на човнах там, де більше немає річки. Також можна буде отримати більше інформації про проблему, що її називають "екологічною проблемою України №1" у 2012 році, дізнатись плани заходів, походів і змагань тернопільських туристів нацей водний сезон. Схожі акції проходитимуть і в інших містах України, а також у Польщі.
Заходи 14 березня будуть урочистим відкриттям всеукраїнської громадської кампанії проти будівництва 550 малих ГЕС у Карпатах.
Додаткову інформацію про акцію в Тернополі можна отримати за телефоном: (097) 217-21-45, Володимир

Довідково. Акція відбуватиметься в рамках Всесвітнього дня дій проти гребель, запровадженого за ініціативою екологічної організації "Міжнародна мережа річок" (США). 14 березня 1997 року в Бразилії, у місті Курітіба, відбулась Перша міжнародна конференція проти будівництва великих гребель, на якій було затверджене відзначення 14 березня як "дня боротьби з греблями для захисту Рік, Води та Життя". Конференція закликала об'єднати зусилля у боротьбі проти нищівного впливу гребель на річкові екосиситеми під спільним гаслом "Нехай вода несе воду, а не смерть!".