EN
Schedule: Mon-Fri 9 am-6 pm

Hiking in the Carpathians

Походи в Карпати

Чи бували ви в Карпатах? Де сама квітуча земля, цілюще повітря, величні гори, прозорі озера та чисті ріки? Наш туристичний клуб запрошує вас до справжнісінької  екологічної пригоди – походи по Карпатах!

Тури в Карпати: цікаві програми та яскраві враження

Програми наших турів ретельно розроблені, маршрути сплановані, з учасниками працюють досвідчені інструктори. На вибір туристів запропонуємо різноманітні програми походів, маршрути різної складності та тривалості. Наші туристи дізнаються та подивляться багато нового й цікавого про Карпатський край, натішаться дивовижною природою та гуцульською гостинністю.

Зможете вибратися до нас лише на кілька днів? Пропонуємо недовгі, але дуже захоплюючі походи в Карпати. Подивимося Каменецький водоспад, лісовими та гірськими стежках пройдемо до Мертвого озера, скель Довбуша. Зійдемо на гору Хом’як (1542 м). Її верхів’я усипане камінням, схили вкриті хвойним лісом, а навколо чарівна природа – притоки річки Прут, гори й хребти. Ґрунтовою стежиною дістанемось до Женецького водоспаду, вода падає з висоти 15 метрів, а гомін від нього чути на кілька кілометрів.

А можна помандрувати у Горгани,  предивний та незвіданий район Карпат. Що очікує на нас у подорожі? Хребет Тавпіширка, перевал Легіонів. Цей шлях проклали польські легіонери за часів Першої Світової, там до цього часу збереглися стовпчики старого польсько-чехословацького кордону.

А може вирушимо до Кам’яних велетів? В Квасах скуштуємо квасної води, так гуцули називають мінеральну воду. В цьому селі багато джерел, водолікарень і купелей. Пройдемося буковими лісами, мальовничими схилами Шешула й Рогнески. Петрос – третя за висотою вершина Карпат, в перекладі з румунського «каміння», на її верхівці розсипані камені, стоїть хрест та маленька капличка.

Багатоденні тури в Карпати потребують від вас гарної фізичної підготовки. Рушаємо з  рюкзаками за спиною, спимо в наметах, готуємо їжу на вогні, проявимо свою силу волі, а черевики перевіримо на тривкість.

Свидовець – край озер та луків, знаний своєю мінливою погодою. У літній спекотний день зненацька налітає буря і  за якусь хвилинку ясне сонце перетворюється в чорну грозову хмару. Озера там з’явились ще наприкінці льодовикової доби, вода в них смарагдового кольору й навіть у спеку залишається холодною. На крутих  схилах Свидовця везунчики відшукають едельвейс – чарівну квітку,  оповиту легендами і таємницями.

Мармороси величають гуцульськими Альпами. Урвисті хребти й скелясті вершини проходять по румунському кордоні, тому довгий час ця частина Карпат була закрита для туристів. На нас чекають гори Жербан, Піп Іван Мармороський, Міка-Маре, Вухатий Камінь, Мезипотоки. А ще назбираємо ягід, чорниці й малини, грибів та зілля, посмакуємо парним молочком та бринзою.

Запрошуємо в Карпати!