UK
Розклад: Пн-Пт 9 - 18

Рафтинг по Дністру з дітьми

Недавно їздив на сплав по Дністру з дітьми. Раніше я багато разів був на рафтингу по Дністру і по інших річках, тому я думав, що добре розумію, що мене чекає. Але цього разу було справжнє випробовування на міцність. Випробовувала нас погода і комарі. В перший же день під час купання один батько порізав ногу і змушений був евакуюватись зі сплаву по Дністру в лікарню разом з своїм сімейством. Потім нас атакували дністровські комарі. Раніше я думав, що на Дністрі немає комарів, або вони незлі, або мене не їдять. Але 2019 року все на Дністрі помінялось. Їли і дітей, і дорослих. Правда малі (1-2 роки) діти не розуміли, що відбувається і не дуже цим переймались. 

Наступного дня нас поливала злива. Зате було нежарко, і ми швидко гребли, щоб пошвидше причалити до місця таборування. Ледве встигли поставити намети і злива залила все навкруги. Навколо наметів текли потічки, комусь здавалось, що він вже пливе. Рафт майже повністю залило водою. Діти вже не завдавали особливого клопоту. Добре, що Дністровський каньйон - найтепліше місце в Тернопільській області. 

Загалом, здається, всім сподобалось, хоч назвати той сплав по Дністру відпочинком важко. 
Впевнений, що хоча б один інструктор суттєво допоміг би з організаційними питаннями і перенесенням вантажів. А ми могли б насолодитись відпочинком на Дністрі з дітьми по-справжньому. Під час сімейного рафтингу на Дністрі не варто поспішати, не варто багато грести. Сплав по Дністру - це чудова нагода покупатись вволю, походити лісами, пограти з м'ячем, полазити по печерах та водоспадах. І важливо, щоб хтось подбав про матеріальне - щоб було де спати і що їсти. 

Тому наступного разу я поїду на дитячий сплав по Дністру, де буде досить інструкторів-помічників, дитячий аніматор та малі переходи на рафтах.