UK
Розклад: Пн-Пт 9 - 18

На Тернопільщині відкрили перший в Україні підземний музей скульптур

Перший в Україні підземний музей скульптур запрацював в печері Оптимістична. Тепер у лабіринтах найдовшої гіпсової печери світу можна помилуватись роботами тернопільських та львівських митців, що впродовж трьох днів творили свої скульптури безпосередньо у печерних залах. Матеріалом їм слугувала звичайна волога глина. Зараз і так немала печерна мистецька колекція поповнилась новими скульптурами - тут можна побачити "Саламандру", виліплену на стінках печери, "Інь та янь", "Ріку часу", "Енергетичні піраміди", всього дев'ять арт-об'єктів.

Двадцять п'ятеро художників та студентів художніх вузів працювали над скульптурами по десять годин на добу. Активну допомогу надавали спелеологи, що працювали провідниками у печері. За їх словами скульптури в печері стоятимуть вічно, стабільна вологість та температура тільки сприятимуть цьому. Із часом колекція тільки поповнюватиметься, сподіваються спелеологи.

Приєднуйтесь до наших турів у печеру Оптимістична ви отримаєте нагоду, можливо, уперше в своєму житті відвідати справжній арт-музей під землею. Наступний тур - на початку грудня (дивіться календар)