UK
Розклад: Пн-Пт 9 - 18

Музеї Верховини

Відпочиваючи у таборі “Рада Дараба”  ви не лише спробуєте  сплав на байдарках, сплав на рафтах, походи в гори, карпатські чани, а також матимете змогу пізнати гуцульську культуру, відвідуючи унікальні музеї Верховини. 

Музей гуцульського побуту та мистецтва “У трембітаря”.  Вам розкажуть про походження гуцулів, ознайомлять з їх життям, побутом, традиціями, обрядами, одягом та ремеслом, для вас заграють та проведуть майстер-клас гри на різних музичних інструментах й радо зустрінуть під звуки трембіти. 

Музей "Галєрія гуцульських традицій та обрядів". Це музей для релаксу душі, який зуміла створити файна господиня та місцева дослідниця Параска-Павла Рашковська. Вона познайомить вас із колекцією родинних вишивок, розповість про народні прикмети, проведе майстер-клас із гри на дримбах та намотуваннях переміток і хусток. 

Музей хата-ґражда кінофільму “Анничка”. Саме цю хату-гражду, збудовану ще 1913 року, обрали режисери кіностудії імені О. Довженка для зйомок фільму “Анничка”. Як тоді, так і зараз ця хата є яскравим прикладом гуцульської архітектури, культури та побуту. Це єдина хата з кінофільму, яка збереглась до цього часу.