UK
Розклад: Пн-Пт 9 - 18

Сирний квест у рафтинг таборі

Ми знаходимось на Гуцульщині.

Сьогодні ми запрошуємо вас доторкнутися до справжнього гуцульського життя. 

Сирний квест

Тут з давніх-давен люди живуть за своїми звичаями і традиціями.

Зважаючи на жорсткі умови проживання тут встановились свої правила.

Так,

Є кілька ключових цінностей, на які тут вважають завжди:

Худоба – це основний годувальник сім'ї. Корови і вівці є основними постачальниками молока.  Щоб худоба не втекла, не заблукала, не їла траву, призначену для зимової годівлі, роблять загорожі. Для проходу загорож роблять спеціальні перелази - місце у загорожі, де колоди можна відсунути і пройти або проїхати, або сходинки, щоб перелаз перелізти. Якщо перелаз залишити відкритим – худоба розбіжиться. Тож, потрібно уважно стежити, щоб перелази завжди були закритими.

Трава – це одне з найбільших багатств для карпатського господаря – єдине джерело годівлі худоби взимку. Тож намагайтеся рухатися по трав’яних ділянках  колоною  утворюючи одну вузьку стежку.

Молоко – базовий продукт харчування. Молоко споживають сирим, вареним і кислим. З молока роблять сметану і гуслянку (гуцульський йогурт), зі сметани збивають масло, і з молока виготовляють п’ять видів сиру. 

    

    

Сьогодні ми спробуємо зварити один із видів сиру і про дегустуємо ще кілька.

Наша гра матиме два напрямки – пізнавальний і прикольно-змагальний.

Пізнавальний – полягатиме у знайомстві з гуцульським побутом і готуванням сиру.

Прикольно-змагальний – полягатиме у пошуку диких яєць – яка команда знайде всі 10 яєць і принесе у табір цілими, отримає бонусний приз. В процесі пошуку ви дізнаєтесь хто міг би у Карпатах відкладати свої яйця і не тільки…

На команди чекатимуть такі завдання:

- загнати у загін корову

- видоїти корову

- збити масло

- звалити дерево

- розпиляти колоду

- нарубати дров

+ інші бонусні завдання від місцевих мешканців

Натомість, господарі розкриють рецепт варіння гуцульського сиру і разом із гостями зварять його у велетенському казані. А закінчиться забава дегустацією різних видів сиру – бринзи, будзу й вурди.